Door AXXIA ontwikkelde scans

Duurzaamheid en duurzaam ondernemen zijn abstracte begrippen die iedereen op andere manieren invult en benaderd. Met de door AXXIA ontwikkelde scans helpen wij bedrijven en organisaties invulling te geven aan deze begrippen. Of het nou gaat om het adviseren over duurzaamheidsvraagstukken, terugdringen van de ecologische voetafdruk of inzicht verlenen in de organisatie. Met de AXXIA scans heb jij de middelen in handen om jouw organisatie of bedrijf in kaart te brengen op het gebied van duurzaamheid.

De AXXIA Duurzaamheidsscan

Met de gratis AXXIA Duurzaamheidsscan geven we inzicht in de rol van duurzaamheid binnen jouw organisatie en creëren we de basis voor een toekomstbestendig bedrijf. Neem je duurzaamheid mee in je bedrijfsvoering? Waar staat je organisatie op het gebied van duurzaamheid? Met de Duurzaamheidsscan zie je waar de organisatie staat en waar de kansen liggen. Vanuit 6 Sustainable Development Goals (SDG’s) meten wij waar jouw organisatie staat op het gebied van duurzaam ondernemen. Deze 6 SDG’s vallen binnen de invloedssferen van het Nederlandse bedrijfsleven.

De AXXIA Duurzaamheidsscan is de eerste stap naar duurzame, inclusieve en ecologische impact neutrale bedrijfsvoering en -strategie. De Duurzaamheidsscan bestaat uit vraagstellingen gebaseerd op onderwerpen uit de desbetreffende SDG’s en neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Na het afronden van de duurzaamheidsscan ontvang je direct een samenvatting van de resultaten. Binnen 5 werkdagen neemt een adviseur contact met je op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.

Waarom?

  • Gratis

  • Ideale start

  • Direct resultaat

  • Advies op maat

Impact-scan

De impact van een onderneming gaat verder dan alleen energieverbruik of CO2-uitstoot. Met de impact-scan van AXXIA kunt u alle milieu-drukfactoren van een activiteit, installatie of bedrijf in de breedste zin in kaart brengen en kwantificeren. Op basis van het resultaat kunt u het bedrijfsbeleid afstemmen en zo doelgericht de volgende stap in duurzaam ondernemen zetten. Zo bent u voorbereid op wensen van klanten en maar ook eisen van de overheid in de toekomst.

Afhankelijk van de behoefte van het bedrijf worden drukfactoren geselecteerd die voor ‘verduurzaming’ in aanmerking komen. Na reductie van de voetafdruk zijn er echter altijd de Overgebleven, Onvermijdelijke en Ongewenste Impacts (3 OI’s). Door het treffen van compenserende maatregelen kunt u het niveau van impactneutraliteit bereiken. AXXIA stelt hiervoor graag een compensatieplan op.

Waarom?

  • Meetbaarheid

  • Compensatieplan

  • Advies op maat